keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Shoppailuvinkkejä

Tässä tulis nyt vielä lyhyesti shoppailuvinkkejä :)

Kauppoja:
(kalleusjärjestyksessä edullisesta kalliimpaan, noin suunnilleen)

- Primark: budjettishoppailijan paratiisi. Toppeja parilla punnalla ja muutenkin todella edullinen. Ei tosin kannata myöskään odottaa mitään erityisen hyvää laatua. Kauppa on myös supersuosittu, eli ainakin jos suuntaa Oxford Streetin liikkeeseen, kannattaa varautua yli puolen tunnin sovituskoppijonoihin.


- New Look: Oma lempparini. Edullisia viimeisimpien trendien mukaisia vaatteita ja kuitenkin ehkä vähän parempaa laatua kuin Primarkissa.


- River Island: Täällä on ehkä vähän teinimäisiä vaatteita, mutta myös todellisia löytöjä. Mulla on tuolta esim. yks aivan ihana pitsimekko ja kuolaan myös joka kerta niiden laukkujen perään.


- Next: Paljon vähän aikuismaisempia office-vaatteita, mutta myös esim. kivoja t-paitoja ja kenkiä.

- Dorothy Perkins: Ehkä vähän saman tyylinen kuin Next, mutta myös ihania juhlamekkoja ja parhaat korut.


- TopShop: Klassikko, mutta nykyisin aika kallis. Katu-uskottava (tai noh, ainakin mun mielestä)

Tavarataloja:
- Marks&Spencer: Melko edullinen. Perusvaatteita.


- Debenhams: Paljon eri laatuisia ja eri hintaluokan merkkejä.


- John Lewis: Vähän kalliimpi tavaratalo.

- Selfridges: Lontoon tunnetuin tavaratalo (Harrodsin lisäksi), tosi hieno myös ulkoisilta puitteiltaan. Kallis ja myy luksusmerkkejä.

- Harvey Nichols: Luksustavaratalo, todella kallis. Kuitenkin ihan käymisen arvoinen paikka, eikä siellä ole yhtä paljon turisteja kuin Harrodsilla.


- Harrods: Lontoon kuuluisin luksustavaratalo ja houkuttelee paljon turisteja. Jo pelkkä alakerran ruokaosasto on näkemisen arvoinen. Varaa aikaa ja varaudu eksymään.

Katuja:
- Oxford Street: Ykkönen. Lontoon suurin ostoskatu. Kaikki perusliikkeet Primarkista TopShopiin, Selfridges yms. Kuitenkin todella paljon ihmisiä, erityisesti turisteja, ja etenkin viikonloppuisin turhauttavan ruuhkainen.


- Regent's Street: Lisää kauppoja, kuten H&M ja Reiss. Myös ihan paras lelukauppa Hamleys.

- Bond Street/New Bond Street: Kalliimpia merkkiliikkeitä.


- Joka alueella on myös omat High Streetinsa, joista löytyy perusliikkeet. Jos haluaa välttää ihmismassoja, kannattaa suunnata näille.

Ostoskeskuksia:

- Westfields: Euroopan suurin ostoskeskus. Liikkeitä joka lähtöön New Lookista Pradaan.

Marketteja:

- Camden: Iso markettialue rakennettu vanhoille hevostalleille. Kaikenlaista tavaraa vintagevaatteista, matkamuistoihin ja nahkalaukkuihin.


- Portobello Road market: Notting Hillin lauantaimarketti tunnettu erityisesti antiikistaan.


- Borough Market: Ruokatori josta teinkin jo oman postauksen.


- Brick Lane: Brick Lanella on myös sunnuntaisin marketti, mutta en oo käynyt siellä ikinä silloin. Brick Lane on kuitenkin muutenkin näkemisen arvoinen.

Day 30: Your favorite song at this time last yearSinä lähdit Pariisiin
sanoit olevasi onnellinen
Tyttö on kaunis ja ystävällinen
minä vihaan häntä

4 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Mä niiin odotan, että pääsen taas Primarkiin shoppailemaan :D

Tämä oli hyödyllinen postaus, varsinkin nuo kadut :)

Pinja kirjoitti...

Kiva jos oli hyötyä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Miten toimit Suomen byrokratian kanssa sillon ku lähit lontooseen? Ilmotitko lähdöstä esim kelaan tai teitkö muutto-ilmotusta tms? Ja kiinnostaa myös mitä kautta löysit kavereita ja muita au paireja. Mulla ois tuleva vuosi edessä au pairina lontoon lähellä vahän pienemmässä kaupungissa :)

Pinja kirjoitti...

No ilmesesti Kelaan olis pitäny ilmottaa tilapäisestä oleskelusta ulkomailla, mutta mä vaan siirsin kirjat äitini luo, jotta postit menis sinne. Muuttoilmotusta ulkomaille ei musta kannata välttämättä tehä, ellei sitten tietty oo muuttamassa pitkäksi aikaa tai odota paljon postia. Muita suomalaisia au paireja löytää Lontoon suomalaisen merimieskirkon au pair meetingeistä, joita on kerran kuussa. Kannattaa googlettaa nettisivut ja seurata fb:ssä niin saa lisätietoa tarkoista ajankohdista. Suosittelen tota ehdottomasti! Fb:ssä on myös aika paljon au pair ryhmiä, kuten Oh! Pairs tai Au pair in London yms. Suurin osa noista auppareista on Lontoossa, mutta jos asut suht lähellä, niin se on ainakin alku. Onnee au paireiluun, se on ihanaa :)