maanantai 2. heinäkuuta 2012

Je ne regrette rien

Perjantaina meillä oli A:n kanssa taas keskustelua. Poju oli ollut vähän tuhma balettiin mennessä, ei suostunut ottamaan kenkiä pois tai vaihtamaan shortseja yms. Kotiin kävellessämme pidin sitten puhuttelua ja kysyin, mikä mättää kun mikään ei mene perille. Pojan vastaus: "You didn't say please!" Okei, fair enough. Ihmettelin kuitenkin, että kummallinen juttu, kun olen joskus aikaisemmin ollut oikein kohtelias ja sanonut please jokaisen pyynnön perään, niin poika on todennut: "Please won't help you!" Kun mainitsin tästä, niin sekös vasta oli pojasta niin hauskaa, että hän nauroi katketakseen melkein koko kotimatkan. Lapset.

Lauantaina kävin katsomassa vihdoin Sweeney Todd -musikaalin, josta oon haaveillut suunnilleen siitä asti, kun tulin tänne. Ja se oli aivan mah-ta-va! Rrrrakasta sitä musiikkia ja Imelda Staunton (Harry Potterin Dolores Umbridge) oli aivan loistava Mrs Lovettina. Varsinkin Worst Pies in London oli niin hauska, että yleisö nauroi suunnilleen kaksinkerroin penkeillään. Jos ootte/käytte Lontoossa niin menkää ihmeessä katsomaan. Mun tekis suoraan sanoen mieli mennä katsomaan se vielä uudestaankin. Mulla kävi vieläpä tosi hyvä tuuri, koska onnistuin saamaan viimeisen paikan eturivistä, eikä ees maksanut kuin vajaa 30£, kun normihintaiset liput lähentelee seitsemääkymppiä.Ennen musikaalia kävin lounaalla Thamesin rannalla ihanassa pikku puistikossa, jossa oli tälläinen hieno puu:

Arvatkaa vaan tekikö ihan pikkuisen mieli kiivetä tonne!


Sunnuntaina lähdin käymään Harvey Nicholsilla ja Harroddsilla. Alennukset oli hurjia, jopa -80%, mutta hinnat alennusten jälkeenkin oli monta sataa puntaa, eli en sitten ostanut mitään. En muutenkaan ehkä tuntenut oikein kuuluvani joukkoon shortsieni ja neulepaitani kanssa, koska etenkin Harvey Nicholsilla asiakaskunta oli todella tyylikästä - eräskin nainen oli pukeutunut turkiskoristeiseen hameeseen (ja eläinten ystäville tiedoksi: ei, en kannata turkiksia). Kaupoilta jatkoin kiertelemään Hyde Parkiin, kunnes E soitti että ovat S:n kanssa tulossa keskustaan. Mentiin niiden ja parin muun kaverimme kanssa syömään Wagamamaan. Söin nuudeleita puikoilla ja olin ihan yllättynyt miten hyvin se onnistui. Kaiken kaikkiaan hyvää ruokaa eikä ees erityisen kallista. Miinusta kuitenkin ehkä siitä, että paikka oli aika meluinen ja muistutti kouluruokalaa pitkien pöytien ja -penkkien kanssa. Ruoka myös tuotiin kaikille eri aikaan, eli E oli ehtinyt jo melkein syödä oman ruokansa, kun minä ja S vasta saatiin lautaset eteemme, mikä oli meistä vähän outoa. Tuolta lähettiin vielä Patisserie Valerieen kahville ja E ja minä syötiin tosi hyvää juustokakkua, jota tosin tuli niin isot palat, että sain omastani syötyä vain puolet. Kahvittelujen jäljeen osa meistä lähti vielä kattomaan Espanja-Italia -peliä pubiin, mutta mä lähdin kotiin viettämään rauhallista iltaa valkkarin ja Lewisin parissa. Tässä vielä muutamia kuvia ja löpinää Hyde Parkista, pidettäköön tätä nyt vaikka kakkososana aluekuvauksiin (lupaan yrittää tehdä niitä muistakin kuin puistoista!)

Joutsenet sukimapuuhissa

Siellä oli meneillään joku hanhien kevätmarssi,
koska yht'äkkiä varmaan sata tuollaista lähti ylittämään käveytietä vedestä ruohikolle.
Hyde Park on siis yksi Lontoon suurimmista puistoista, kuten alla olevasta kuvasta näkyy:

Kuva täältä
Tuossa kuvassa näkyy myös Kensington Gardens, joka on yhteinäistä aluetta Hyde Parkin kanssa, ja Wikipedian mukaan tuo kuvassa näkyvä alue siis on suurempi kuin Monaco! Tietääkö joku onko tää oikeesti totta? Kuulostaa vaan niin uskomattomalta...

Joka tapauksessa, Hyde Parkista löytyy tuollainen iso vesialue, nimeltään Serpentine, jossa voi mm. polkea polkuveneillä ja jopa uida sille varatulla alueella. Hyde Parkissa on myös taidegalleria, Serpentine Gallery, jossa on tällä hetkellä näyttely mm. Yoko Onolta. Lisäksi sieltä löytyy mm. Speaker's Corner, johon kuka tahansa voi mennä pitämään puheita. Hyde Parkissa pidetään myös usein kaikenlaisia tapahtumia, esim. parin viikon päästä siellä on Madonnan konsertti ja sehän toimi myös näyttämönä Suurelle Maailman Näyttelylle 1800-luvulla. Eikä tietenkään pidä unohtaa, että se on ehkä Lontoon paras piknikpaikka!


Day 24: A song that you want to play at your funeral

Jostain kumman syystä en ole tätä asiaa ihan hirveästi miettinyt, mutta se voisi olla vaikkapa tämä:2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hyde Park on kyllä ihana paikka. Siellä tuli viime kesänä vietettyä useampi päivä pyöräillen ja eväitä nauttien :)

Pinja kirjoitti...

Juu, se onkin varmaan ainut paikka Lontoossa missä uskaltaisin pyöräillä :)