torstai 12. heinäkuuta 2012

I know I can't stay by your side forever

No nyt tulisi jotain muutakin aluekuvausta kuin puistoja, nimittäin puhutaanpa välillä SOHOSTA ja COVENT GARDENISTA. Kuvia ei valitettavasti ole mitenkään liikaa (kameran laukusta kaivaminen on niin vaivalloista), mutta toivottavasti edes tekstistä on jollekin iloa.
Covent Garden on tunnettu lähinnä markettialueestaan ja katutaiteilijoistaan, kun taas Camdenin lisäksi Soho on mielestäni Lontoon ykkösaluetta, jos haluaa löytää paikan, jossa on asennetta. Sohosta löytyy ihan mielettömiä vintagekauppoja, indieklubeja ja söpöjä pieniä kahviloita. Lisäksi sieltä löytyy tietysti...

Chinatown, eli Lontoon kiinalaiskaupunginosa, joka käsittää vain pari korttelia, mutta on tupaten täynnä edullisia kiinalaisia ravintoloita yms. Lounasbuffetin voi löytää tosi edullisestikin, jopa kuudella punnalla, mutta kaikki ei kuulemma ole hirveän hyviä. Mun vinkki olis ehkä ettiä sellanen paikka, jossa paikalliset kiinalaiset itsekin syö :) Varoituksen sana myös siitä, että palvelu kiinalaisissa ei aina ole mitenkään ylen ystävällistä, mutta toki myös vieraanvaraisia paikkoja löytyy. Itse olen syönyt kahdessa paikassa Chinatownissa. Toinen oli iso ja vähän tyylikkäämpi ravintola valkoisine pöytäliinoineen ja kalliimpine hintoineen, mutta palvelu oli todella tylyä ja tarjoilijoiden englanninosaaminen melko heikkoa, koska tilausta sai suurinpiirtein tavata elekielellä. Ruoka oli kuitenkin tosi hyvää. Toinen ravintola taas oli pieni buffettipaikka, jossa palvelu oli kohtalaista ja ruoka hyvää ja kohtuullisen edullista (muistaakseni vajaan kympin). Kannattaa siis kokeilla rohkeasti :) Chinatownista mulla on jopa hieman kuvia:

Sohossa on hyvä paikka shoppailla erityisesti vintagevaatteita ja soittimia. S on suuri vintagevaatteiden fani, joten näissä kaupoissa on jonkin verran tullut vietettyä aikaa. Useimmiten käydään katsastamassa Rokitin tarjonta Covent Gardenissa, mutta kauppoja on lukuisia muitakin. Ainut huono puoli noissa on se, että vaatteet on aika kalliita. Hintataso on tavallisten kauppojen (TopShopin) luokkaa, ja koska vaatteet on kuitenkin käytettyjä, niin ite en haluais maksaa niistä ihan niin paljon. Edullisempia käytettyjä vaatteita löytää charity shopeista, kuten Trinity Hospice ja Age UK, joita on ympäri Lontoota. Niissä myytävät vaatteet kuitenkin harvoin ovat muutamaa vuotta vanhempia, eli ei sinänsä vintagea. Soittimia sen sijaan löytää etenkin Denmark Streetiltä, jossa on soitinliikkeitä vieri vieressä. Sieltä ostin myös oman kitarani :)

Ravintoloita, kiinalaisten lisäksi, alueelta löytyy myös joka lähtöön. Yksi kiva on kasvisravintola on Neil Streetin Food for thought, josta tosin itse haen aina vain hedelmäsalaattia, koska se on pieni ja aina täynnä. Sieltä saa kuitenkin ruokaa mukaankin ja S:n syömät ruuat on ainakin näyttäneet tosi hyvältä.

Tää on melko kallis (noin 4 puntaa) mutta kippo on myös aika iso
ja hedelmät vaihtelee joka kerta.

 Kivoja kahviloitakin löytyy joka lähtöön, meidän kestosuosikki on Foyles-kirjakaupan yläkerrassa oleva kahvila, josta saa sekä pientä suolaista, lounasta että kakkuja. Ilmapiiri siellä on myös tosi ihana puukalusteineen ja taideopiskelija-asiakkaineen.


Meidän uusi suosikkikahvila, Bourbon cafe, löytyy itseasiassa melkein Foylesin vierestä (käydään siellä jos Foylesiin ei mahdu). Bourbon ei oo mitenkään liian persoonallinen, mutta siellä on kovien penkkien lisäksi myös sohva ja nojatuoleja ja siellä soi ihana vanha musiikki.

Covent Garden on tietty myös kahviloiden ja ravintoloiden ykkösaluetta, etenkin se markettialue, mutta ei välttämättä sitä edullisinta. Tässä pari kuvaa sieltä:

Sohosta löytyy tietty myös persoonallisia baareja joka lähtöön, mm. aiemmissa postauksissa mainostamani Borderline ja coctailbaari LAB, jossa oon käynyt kerran. LAB on London Academy of Bartendingin oma baari, ja siellä on siis tarjoilijoina vain sieltä valmistuneita. Coctailit on melko kalliita (hinnat lähtee noin kymmenestä punnasta), mutta kaupan päälle voi saada myös tulishown. (joka tosin ei omasta mielestäni ollut kovin miellyttävä tupaten täynnä olevassa matalassa kellarihuoneessa). Covent Gardenin alueella en oo tainnu käydä missään baarissa, mutta sieltä löytyy mm. usein mainostamani Walkaboutin toinen piste, jos ei jaksa lähteä Shepherd's Bushiin asti.

Tietty pitää mainita myös, että Soho on Lontoon ehkä suvaitsevaisinta aluetta (ja aiemmin tunnetukin lähinnä seksikaupoistaan), eli sieltä löytyy myös paljon homobaareja ja kuten jo jossain postauksessa mainitsin, se oli Priden aikaan ihan mahdoton kulkea läpi.


Day 29: A song from your childhoodBet you didn't see this one coming! :)


4 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Mä niiin odotan, että olen Lontoossa. Ei enää kauan <3<3<3

Pinja kirjoitti...

Juu tää on kyllä ihana paikka :)

Anna kirjoitti...

Moikka!
Löysin tän sun blogin kun etin kaikkii au pair blogeja. Oon ite lähössä nyt ens kuussa au pairiks ja halusin vaan kysellä sulta et millaset fiilikset sulla oli ennen kun lähit, pelottiko sua hirveesti? :)

Pinja kirjoitti...

Voi, oisinpa mäkin vasta lähössä! :) No kyllä mua tietty jännitti, kun ei yhtään tiennyt mitä tulis tapahtumaan ja millanen host-perhe olis enkä tuntenut Lontoosta tai Englannista ylipäänsä ketään. Mutta toisaalta olin niin kauan haaveillu aupaireilusta, että enemmän olin innoissani kuin peloissani. Ja turhaan pelotti sitäkään vähää, sillä loppujen lopuks kaikki meni tosi hyvin, mun perhe oli mukava, sain paljon tosi hyviä kavereita ja kaikki asiat hoitu aina ihan suht sujuvasti. Eli hyvin se menee, onnea matkaan! :)