perjantai 15. kesäkuuta 2012

Lootusasentoon liian levoton mä oon

Museopostaukset ovat täällä taas! JEE! Käsi ylös kenellä oli näitä jo ikävä. Ai ei kellään? No, tässä tulee silti.
Eli kävin tänään South Kensingtonissa Victoria&Albert Museumissa, joka on "the world's greatest museum of art and design". Ja olihan se iso. Ite en jaksanut kiertää koko museota, vaan keskityin lähinnä Fashion ja Europe -osuuksiin. Ja niissäkin sain aikaa kulumaan helposti melkein kaks tuntia, eli jos haluaa kiertää koko museon, kannattaa aikaa varata reilusti. Siellä oli tosi paljon myös kaikkia interaktiivisia juttuja, missä sai mm. suunnitella oman kankaan tai kirjankannen tai kokeilla 1800-luvun vaatteita yms. En tiedä oliko nää suunnattu enemmän lapsille, mutta luonnollisesti olin ihan superinnoissani kaikista näistä jutuista ja kokeilinkin muutamaa tehtävää. Tuolla oli myös kivaa se, että ihmisiä ei tungeksinut hirveästi joka paikassa (paitsi pääsisäänkäynnillä ja lippujonossa). En törmännyt edes yhteenkään koululaisryhmään, joita on muissa museoissa ollut aina useita. Tosin toi johtui varmaan siitä, että museo on niin iso, että ihmismassa jakautuu sinne aika tasaisesti. Joka tapauksessa musta ainakin oli ihan kiinnostava paikka (etenkin erikoisnäyttelyt vaikutti kivoilta, mutta en raaskinut maksaa niihin), eli jos on aikaa ja kiinnostusta niin kannattaa käydä :) Lisätietoja täältä.

Siellä ei saanut kuvata,
eli joudutte nyt tyytymään kuvaan kartasta.

Keskiviikkona sen sijaan käytiin S:n ja E:n kanssa Photographer's Galleryssa, joka löytyy Ramillies Streetilta, ihan Oxford Streetin kupeesta, ja se oli ehkä maailman tylsin paikka ikinä. Parasta siellä oli se, että E:n sanoin "saatiin ainakin liikuntaa" - kerroksia oli nimittäin viisi. Ei kuitenkaan kannata luulla, että kiertämiseen olisi mennyt sen takia kovin kauaa, kahdessa kerroksessa oli nimittäin tasan yksi teos (videoinstallaatio), eikä muutkaan kerrokset juuri teosten määrällä mässäilleet. Oltiin ulkona kymmenessä minuutissa. S ja E kyllä tykkäsivät gallerian valokuvista, mutta itse en Pennsylvanialaisesta McDonaldsista ja L.A:n valtatie numero mikä liestä jaksanut hirveästi innostua. En ymmärrä miksi tätä hehkutettiin mun matkaoppaassa maasta taivaisiin... Voi tietty olla, että tää näyttely nyt vain sattui olemaan harvinaisen tylsä. Noh, sainpas yhden kohdan to do -listaltani ruksittua. Au Pair Dreams ei siis sen suuremmin suosittele, mutta jos kuitenkin haluat mennä (se on sentään ilmainen), niin lisätietoja löydät täältä.Mitä sen sijaan suosittelen (eikä tää oo ees museo vaan kahvila, jei) on Hummingbird Bakery, jossa kävin tänään V&A:n jälkeen. Näitä löytyy Lontoosta ilmesesti useampiakin, mutta yks on just tuolla South Kensingtonissa, eli kun sielläpäin kerran oltiin, niin pitihän sitä käydä testaamassa.Hummingbird Bakeryssa myydään siis lisäaineettomia amerikkalaisia leivonnaisia, tossa pisteessä ainakin näytti olevan lähinnä kakkuja ja cupcakeja. Katsokaa ja kuolatkaa.


Ostin itse yhden cupcaken, tea cake nimeltään, ja kylläpäs oli niiin suussasulavaa, että onneks kyseistä kahvilaa ei ihan meidän läheltä löydy, muuten varmaan suunnilleen asuisin siellä. Hintaa tais olla vajaa 4£ eli ei siitä halvimmasta päästä, muttei ihan superkalliskaan. Ja se tuli tälläsessä ihanassa paketissa!


Ennen...

...ja parin lusikallisen jälkeen. NAM!

Palvelu oli myös tosi ystävällistä (myyjä itseasiassa suositteli tota kyseistä cupcakea) ja kuten näkyy sain luvan ottaa kuviakin teille. Eli ehdottomasti kannattaa käydä testaamassa jos lähistölle osuu. Lisää voi lukea täältä.

Day 18: A song that you wish you heard on the radio

Katoin tänään pitkästä aikaa - viime kerrasta taitaa oikeesti olla lähemmäs 10 vuotta - Pitkä kuuma kesä -elokuvan ja mulle tuli jotenkin niin hyvä fiilis tästä Suomeen paluusta (kuukaus aikaa)!! Ihan kohta pääsen kotiin mun pillifarkkujen, nahkatakkien ja mustan kajaalin pariin! Mulla ei oo ollu täällä mukana yhtään suomalaista musiikkia ja vajaassa puolessa vuodessa on selvästi tullut ikävä, koska tuli heti hirvee tarve kuunnella Aknestikia yms. tän leffan jälkeen. Meidän pitää vissiin äiti vaihtaa Nova Suomirockiin :) Eli tällä hetkellä haluisin kuulla radiosta eniten tämän.

2 kommenttia:

Martsu kirjoitti...

PINJA!!!!
Tollaset kakku / cupcake kuvat on kiellettyjä...pläääääh!
Terv. Kuolaava herkkusuu!!! = )d

Pinja kirjoitti...

:D