tiistai 15. toukokuuta 2012

Me antaisimme toisillemme hiljaisuuteen syyn

Perjantaina lähdin tutkimaan vähän kaupunkia. Tarkoituksena oli mennä Tate Moderniin. Sinne muuten löytää Southwarkin metroasemalta seuraamalla tälläisiä:
Aika hauskaa musta. Mietin kyllä vähän, että onko toi vitsi vai totta, kun metroasemalla oli ohje: "seuraa oransseja lyhtypylväitä". Näköjään olivat tosissaan. No, Modernille tultuani totesin jo rakennuksen nähtyäni, että ei oo yhtään mun juttu. Oli niin ruma paikka!Ei tää nyt näissä kuvissa niin kamalalta näytäkään
 mut livenä ei ollu mitenkään houkutteleva.

Enkä vaan ymmärrä modernia taidetta muutenkaan. Mulle riitti pääovien edessä oleva taideteos:

Ööh, hieno...?


Päätin sitten alkaa kävelemään joen vartta pitkin ja mennä vihdoinkin katsastamaan Tower Bridgen. Kattelin kartasta, että sinne ei olisi ees mitenkään mielettömän pitkä kävelymatka. (tai no, lontoolaiset nyt menee metrolla yhdenkin pysäkinvälin, mutta mä kävelen mielummin vähän pidemmätkin matkat). Matkan varrella tuli yllättäen vastaan mm. Shakespeare's Globe, eli Shakespearen aikaisen Globe-teatterin kopio, jossa esitetään edelleenkin herran näytelmiä. Huonona englanninopiskelijana en käynyt tällä kertaa sisällä, mutta ois kiva jos ehtis mennä vielä ees turistikierroksella käymään, jos ei näytelmää katsomassa.


Sen edestä löyty myös tällänen kylttirykelmä:

Suomea en ainakaan ensi hätään löytänyt.


Vastarannalla samaan aikaan näkyi mm. St. Paul's Church:


Millenium bridge ja St Paul's.

Tuolla on toi uusin nähtävyys (lasipömpeli),
jonka nimeä en muista enkä jaksa tarkistaa.


Ja sitten se Tower Bridge. Onhan se hieno. Kävelin jopa sitä pitkin joen toiselle puolelle.


Sillan vieressähän on myös Tower of London, johon voi päästä käymään sisällä, mutta hinnasta (yli 20£) johtuen tyydyin kuvailemaan sitä vain ulkoa.

On se kyllä aika komea ulkoakin!

Ja sitten... Kun lähdin tuolta Tower Bridgeltä niin olin ihan sataprosenttisen varma, että käännyin keskustan suuntaan ja katsoin vielä kartastakin että joo joo tätä katua pitkin pääsee suoraan sinne minne haluun. Joten luonnollisesti reilu puolen tunnin käppäilyn jälkeen olen jollain ihan eri kadulla (vaikka kävelin koko ajan mukamas samaa katua pitkin), keskellä asuinaluetta, aivan väärässä suunnassa. Tavoite oli mennä suoraan länteen, minä olin idässä etelässä. Jooh... Siinä sitten hetken mietin, että mitäs nyt, mutta sitten päätin ettiä ekan bussipysäkin ja ottaa siitä bussin joka menee ees jotenkin oikeeseen suuntaan. Päädyin sillä sitten Waterloohon, josta totesin että näähän näyttää etäisesti tutuilta huudeilta ja selvisin lopulta hengissä kotiin. Eihän tähän mennytkään kun 4,5 kuukautta, että eksyn täällä :)

Day 6: A song that reminds you of somewhere

Ai yläasteen ihanuutta... Edelleen tykkään tästä yhtä paljon kuin silloinkin.


Me kohtaisimme aina silloin kun on tärkeää
se ettei kukaan häiritse tai pääse käskemään.
Me antaisimme toisillemme hiljaisuuteen syyn
niin sinä ostat aikaa siis ja minä sitä myyn

3 kommenttia:

Milja kirjoitti...

ihana blogi sulla pinja.oon superonnellinen,että löysin tän :)

-Milja
http://mylifeasmilja.blogspot.com/

Jenna kirjoitti...

Kävin noin vuosi sitten Tate Modernissa ja pakko myöntää, etten myöskään tykännyt :D

Pinja kirjoitti...

Milja: Voi kiitos ihanasta kommentista! :)

Jenna: Joo, on se varmaan kiva jos yhtään modernista taiteesta tykkää mutta muuten... not! :D