maanantai 14. toukokuuta 2012

Kysy!

Pahoitteluni blogihiljaisuudesta! Olen ollut laiska, ei sen parempaa selitystä. Lupaan ryhdistäytyä heti huomenna ja kertoa mm. viime perjantain seikkailusta, jolloin eksyin (eihän siihen mennytkään kuin 4,5 kuukautta) ja tän päivän mukavasta sähkökatkosta, josta nautti puoli Claphamia. Aattelin myös tehä lähiaikoina taas yhden arkipäiväpostauksen, tällä kertaa kuvamuodossa. Mutta sitä odotellessa...


Oletko au pairin urasta haaveileva, joka haluaa tietää onko se sen arvoista? Oletko jo työssä oleva au pair, joka haluaa uusia leikkivinkkejä? Haluatko tietä mikä on parasta Lontoossa? Tai pahinta? Millaista on asua kaukana kotoa? Tai oletko vain utelias ja haluat tietää mikä on lempivärini ja inhokkibändini? Sen kunniaksi, että mulla on jo yli 30 lukijaa ja blogilla yli 6000 katselukertaa (kiitos kiitos kiitos!) haastan nyt teidät, rakkaat lukijani, kysymään multa IHAN MITÄ TAHANSA. Välillä teiltä tuleekin kaikkia kivoja kommentteja, mutta nyt ois kiva saada vielä enemmän interaktiivisuutta mukaan. Ja musta tuntuu, että ois kaikille ihan kivaa vaihtelua saada postauksia muistakin aiheista kuin museoista... Eli nyt kaikki jättämään tän tekstin kommenttiboksiin kysymyksiä!! Saa kysyä niin monta kysymystä kuin tykkää (jos nyt ees yks per lukija ni oisin oikein super onnellinen) ja voitte ihan vapaasti kysellä anonyyminä jos tykkäätte :) Aikaa on ens maanantaihin 21. päivä saakka, eli tasan viikko, ja vastauspostaus tulee sitten ens viikon aikana :) Ja jos kukaan ei kysy mitään, niin museoiden esittely jatkuu entistä yksityiskohtaisempana! (ja kun käännyt vasemmalle tulet saliin, jossa näet ensimmäisenä maalauksen kissoista. Kuten huomaat, taustavärit ovat hyvin tunnusomaiset...)

Day 5: A song that reminds you of someone

Tästä mulle tulee AINA mieleen mun pikkuveljet, jotka esitti tätä kerran mulle ihan kybällä. Pahoitteluni kaikille hyvänmaun omaaville tästä videosta...

7 kommenttia:

Tiuski kirjoitti...

Tässä näitä kysymyksiä sitten tulee!! :D

1. Miltä tuntui "jättää" kaikki ja lähteä uuteen maahan?
2. Onko siulle koskaan iskenyt ahdistusta aupair maassasi, ettet kuuluisi sinne?
3. Mitä opiskelit Suomessa?
4. Oletko saanut "täydellistä" romahdusta Lontoossa?
5. Millaista on asua Lontoossa? Sopeutuuko sinne helposti (enkun jatkuvaa käyttämisee yms)?
6. Oletko ajatellut kirjoittavasi kirjaa kokemuksistasi Lontoossa? (Tuli tällanen idea, jota voit pohtia :)) )
7. Oletko ihastunut matkallasi vielä? ;)
8. Voisitko kuvitella asuvasi Lontoossa koko loppuelämäsi?
9. Onko Lontoossa joitain (tai ylipäätään briteissä) perinteitä, jotka ovat kummallisia meidän mielestä?
10. Jos lähtee käymään kesällä Lontoossa (minkä meinasin tehdä :D ), missä on hinta-laatusuhteeltaan sellainen hotelli, jossa kannattaisi majoittua? Jota suosittelisit.

Eiköhän tuossa ole miun osalta tarpeeksi kysymyksiä! :) Kiitos vielä blogiteksteistäsi! :)))

Ida kirjoitti...

Mitä kautta hait au pairiks? et oliko se järjestö vai etsitkö ite perheen? Varmasti olisin sen tiedon löytäny jo vanhemmista postauksista, mut en oo viel saanu aikaseks lukee aivan kaikkia :)

Jenna kirjoitti...

Moi! Liityin just vasta blogisi lukijaksi kun yritin bongailla blogilistalta suomalaisten aupairien blogeja :) Oon elokuun lopussa lähdössä myös englantiin aupairiksi ja kaikenlainen tieto on tervetullutta ;) Ehkä lukasen blogisi vanhempia postauksia läpi ennen kun kysyn mitään..

Kauan muuten olet siellä vielä?

Anonyymi kirjoitti...

Hei ja kiitos kivasta blogista!

Mä olen myös lähdossä elokuussa Lontooseen ja host perhe vähän epäilyttää. Haluaisinkin tietää miten olet sopeutunut host perheen elamään?

Satu kirjoitti...

Minua kiinnostaisi kaupunginosa kuvaukset, tarinaa kuvien kera siis :)

Elli kirjoitti...

Miten saat rahat riittämään, riittääkö taskuraha vai meneekö myös ylimääräistä? Miten oot sopeutunu elämään suurkaupungissa? Tässä mun kysymykset. :)

Annika kirjoitti...

1. Millaisella englannin taidolla lähdit reissuun? Olen itse harkitsemassa lähtöä Britteihin au pairiksi tai opiskelemaan vuoden päästä ja mietityttää, millaisella kielitaidolla siellä tulee toimeen.

2. Onko sinulla ollut jotain ongelmia kielen kanssa ja tuleeko välillä kielimuuri vastaan? Ja jos tulee, niin miten toimit tuollaisissa tilanteissa?

3. Olisi muutenkin kiva tietää, millaisia erilaisia ongelmatilanteita au pairina ollessa/vieraassa maassa asuessa voi tulla vastaan ja miten niistä selvitään. :)

4. Oletko tutustunut omanikäisiin paikallisiin? Ja miten helppo mielestäsi on luoda kaveruussuhteita britteihin?

5. Onko briteillä jotain stereotypioita tai muita ennakkokäsityksiä suomalaisista? Miten britit yleensä suhtautuvat, kun kuulevat että olet Suomesta? Entä onko sinun aksenttiisi kiinnitetty erityistä huomiota?

6. Paljonko au pairit saavat taskurahaa? Tämä tietysti varmasti vaihtelee perheestä riippuen, mutta jos osaisit jotain arvioita heittää keskimääräisistä taskurahoista.

Tässä nyt joitain mitä tuli päällimäisenä mieleen. Olen seuraillut blogiasi jo pari kuukautta ja tykkään siitä tosi paljon! :)