torstai 3. toukokuuta 2012

Aikansa kaikella niin se vaan menee

Leijonaemon vaistoni heräsivät taas tänään kun hain A:ta tarhasta. Eräs lapsista oli nimittäin PURRUT pojua poskeen!!! Nyt sillä on naamassa oikeen nätit hampaan jäljet. Ja puremajälki on sellaista luokkaa, että siinä oikeasti joka hammas isketty kunnolla yhteen. En ymmärrä.

Tästä alkukiukuttelusta päästäänkin sujuvasti päivän aiheeseen, eli au pairin ominaisuuksiin. Uskon, että tätä blogia lukee ainakin muutama au pairin "uraa" harkitseva, eli aattelin listata muutamia ominaisuuksia, jotka mun mielestä olis hyvä olla au pairilla.

- pitää lapsista. Goes without saying. Mun mielestä ei kuitenkaan tarvitse olla mikään luonnonlahjakkuus, viidestä lapsesta haaveileva kävelevä vitsikirja, vaan jos on joskus vahtinut lapsia ja todennut että se on ihan kivaa, eikä vanhemmiltakaan ole (ainakaan kovin paljoa) valituksia kuulunut, pääsee mun mielestä jo pitkälle.

- itsenäinen. Okei, tässä asutaan perheessä, joka maksaa sun laskut ja huolehtii, että ruokaa on pöydässä, mutta au pair asuu silti vieraassa maassa vieraiden ihmisten keskellä ja joutuu toimimaan vieraalla kielellä. Tietynlainen itsenäisyys ja kyky hoitaa omia asioita, myös mahdollisia ongelmatilanteita, on siis ehdottomasti hyödyksi. Ja jos on kovin paljon kiinni perheessään, kavereissaan tai Suomessa, voi koti-ikävä olla aika paha.

- vastuuntuntoinen. Au Pair on työaikana lapsista vastuussa. Silloin niistä oikeasti pidetään huolta, eikä katsota perään sivusilmällä samalla kun ollaan facebookissa.

- kielitaitoinen. Jotain muutakin kieltä kuin suomea olis aika hyvä osata jos aikoo muuttaa ulkomaille.

- sosiaalinen. Ei tarvi olla mikään supersosiaalinen ja haluta olla koko ajan isossa porukassa, mutta täällä pitää kuitenkin rakentaa koko kaveriverkosto alusta, eli joitain sosiaalisia kykyjä olis hyvä olla.

- sopeutuvainen. Yks tärkeimmistä asioista mikä musta tulee muistaa kun lähtee au pairiksi on se, että täällä ihan oikeasti asutaan jonkun toisen kotona, eletään niiden säännöillä ja syödään sitä ruokaa mitä on tarjolla. Puhumattakaan siitä, että kohdemaassa voidaan monet asiat hoitaa hyvinkin eri tavoilla mihin on Suomessa tottunut, eikä ne siitä valittamalla muuksi muutu. Pikemminkin ne kannattaa ottaa uusina jänninä kokemuksina.

- joustava. Au pair tekee töitä. Myös iltaisin ja viikonloppuisin jos perhe niin haluaa. Kaikkia viikonloppuja ei toki töissä tarvitse olla, mutta joustamattomuudella ei täällä pitkälle pötki. On myös hyvä muistaa, että au pair asuu työpaikallaan ja etenkin pienet lapset saattaa tulla sun huoneeseen tai haluta leikkiä sun kanssa vaikka sulla oliskin vapaata. Ja tietty on ihan kohteliasta laittaa astioita tiskikoneeseen yms. vaikka ei oliskaan töissä.

- avoin mutta ei liian. Asiat selviää helpoiten avoimesti puhumalla, mutta jokaisesta asiasta ei kannata ehkä suutaan avata. On hyvä muistaa, että tänne ei tulla opettamaan suomalaista lastenkasvatusta tai kodinhoitoa. Kannattaa myös pitää mielessä se, että täällä tosiaan asutaan näiden ihmisten kanssa, eli voi olla vähän kuumat paikat jos valittaa joka asiasta.

Tärkintä mun mielestä on se, että oikeasti haluaa hoitaa lapsia ja haluaa asua ulkomailla ja haluaa nähdä uusia kulttuureja. Muu tulee vasta sen jälkeen.


Day 2: Your least favorite song

Tää olis itseasiassa yks Klamydian biisi (vaikka muuten kyllä bändistä tykkäänkin), mut se on niin kamala, etten oo pystyny kuuntelemaan sitä varmaan kymmeneen vuoteen, enkä haluu nytkään alkaa metsästämään sitä mistään. Tässä siis toiseksi hirvein vaihtoehto, hyi!


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä postauksesta! Tykkään muutenkin sun blogista, keep up the good work! Terveisin aupparin uraa harkitseva :)

Pinja kirjoitti...

Oi, kiitos kivasta palautteesta! Trying my best :)

laura kirjoitti...

Voi vitsit, löysin tänään tän blogin ja lukasin yhellä kerralla jokasen postauksen. Itsellä olis kanssa Britteihin lähtö haaveena, joka ei ainakaan tätä blogia lukemalla katoa minnekään. Kiitos jokasesta päivityksestä ! (=

Pinja kirjoitti...

Kiitos sulle kivasta palautteesta! Kyllä mulla on ihania lukijoita :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi! Ite tulin just eilen Madridiin au pairiksi ja on iskeny sellanen koti-ikävä, että aloin lukea muitten kokemuksia au pairina olosta.