sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

You better get this party started

Taannoisessa gallupissa toivottiin myös Lontoo-vinkkejä, joten ajattelin alottaa muutamalla klubivinkillä (syystä että olen käynyt enemmän baareissa kuin nähtävyyksillä, hups). Näitä klubipostauksia tulee lisääkin sitä mukaan kun jaksan kirjottaa ja ehdin uusia testailemaan, mutta tänään aloitetaan kolmella indie-klubilla. Itse en mikään indiemusiikin suurin fani ole, vaikka genrestä pidänkin, mutta monet mun kaverit täällä kuuntelee sitä, eli niillä klubeilla on tullut jonkin verran käytyä.

Mun oma suosikkiklubi (jossa oon myös käynyt eniten) on The Roxy. Kun nyt tarkemmin ajattelen, niin se ei ole mikään puhdas indie-paikka, vaan siellä soi aika sekalainen musiikki. Joka päivä on erilainen klubi-ilta, jolloin soi eri musiikki ja alkuviikosta soi ilmesesti eniten indietä. Lauantaisin (jolloin mut voi sieltä useimmiten bongata) on "Don't you want me baby" -ilta (hah, toi nimi on musta hyvä!), jolloin soi pop, indie, rock, ja kitch 60-luvulta tähän päivään. Yleensä tosi hyvää musiikkia, tyyliin Foster the people, Eminem, Beatles, Rihanna... Ja viimeistään puolenyön aikaan tanssilattia on täynnä. Roxy on tosi kätevässä paikassa, jos on Lontoossa vaikka vain lomallakin. Se löytyy Rathbone Placelta, joka on yks Oxford Streetin sivukatu ihan Tottenham Court Roadin metroaseman lähellä (eli ihan keskustassa). Roxy ei oo tosiaankaan mikään superiso klubi, mutta sisäänpääsy ei myöskään oo siitä kalleimmasta päästä (mun tietääkseni alle 10 puntaa aina - jos liittyy sähköpostilistalle, niin perjantaisin voi päästä sisään kahdella punnalla) ja narikka maksaa vain punnan. Myöskään juomat ei oo ylihinnoiteltuja. Ehdoton plussa on myös se, että porukka siellä on melko rentoa, eikä siellä juuri bilehuoria näy (pahoittelen nimitystä, mutta jos näkisitte perusenglantilaisten tyttöjen bilepukeutumisen ja -käytöksen, ette ihmettelisi yhtään). Hyvä puoli on myös se, että paikka ei ole turistien kansoittama. Perjantaisin ja lauantaisin auki puoli neljään.
http://www.theroxy.co.uk/

Jos haluaa mennä ihan perusindiemestaan, Borderline voi olla kiva vaihtoehto. Siellä soi indie/rock ainakin viikonloppuisin, nettisivuilta näkee tarkempaa (erittäin laajaa) soittolistaa, mutta tiedossa on mm. Blondieta, The Curea, Bowieta, Kings Of Leonia, Kasabiania, Oasista ja The Clashia. Borderline on myös keskustassa, Orange Yardilla Sohossa, ja senkin lähin metroasema taitaa olla Tottenham Court Road. Kuten The Roxy, myös Borderline on aika edullinen: sisäänpääsy 7 puntaa, narikka muistaakseni 1,5£ ja monet juomat tosi edullisia. Tämä on myös erittäin rento paikka (eikä juuri yhtään turisteja!), mekko on melkein harvinainen näky. Mun makuun tää on ehkä vähän liiankin rento (lue: epäsiisti, eli lattia tahmea ja haisee vessalta) mutta pari mun kaveria suorastaan rakastaa tätä paikkaa, eli jos tykkää ton tyylisestä musiikista ja haluaa viettää rennon illan menemättä vararikkoon, kannattaa kokeilla. Usein myös livebändejä aikaisemmin illalla. Auki neljään.
http://venues.meanfiddler.com/borderline/home

Jos haluaa vähän kauemmas keskustasta ja tykkää livemusiikista, voi suunnata Camdeniin ja KOKOon. Camdenissa on kuulemma tosi hyvä alternativeklubitarjonta, mutta en oo vielä kokeillu muita paikkoja KOKOn lisäks. Se löytyy Camden Highstreetilta ja lähin metroasema on Mornington Crescent, joka on ihan vieressä. KOKO on melko iso klubi, monta kerrosta ja baaritiskiä, mutta kaikkialla soi kuitenkin sama musiikki. KOKOssa kannattaa käydä etenkin sisustuksen takia: se on rakennettu vanhaan teatteriin ja on suhteellisen hieno sisältä. Tupakkapaikka on parvekkeella, mikä on kivaa vaihtelua ahtaisiin aidattuihin koppeihin (vaikka minähän en siis polta, ettei nyt kukaan vain luule mitään). Se on myös aika rento paikka, pukukoodia ei ole, mutta joidenkin mun kaverien mielestä siellä on kuitenkin vähän enemmän kyttäysmeininkiä kuin noissa kahdessa muussa paikassa ja melko paljon turisteja. Siellä on kuitenkin paljon livebändejä, eikä liput oo useinkaan kovin kalliita (ne tosin kannattaa monesti ostaa etukäteen). Juomien hintatasosta ja narikasta en osaa sanoa, kun oon käyny siellä vain kerran enkä muista enää. Ainakin perjantaisin auki neljään asti. En kuitenkaan sanois, että tää on mitenkään hämmästyttävän ihmeellinen paikka, vaikka se mainitaankin kaikissa mahdollisissa turistioppaissa.
http://www.koko.uk.com/

Day 29: A place you see yourself in 5 years
Huh, tää on todella vaikea kysymys mulle. Suunnitelmat muuttuu vähän väliä, välillä päivittäin. Toivon, että tossa vaiheessa oisin kuitenkin jo maisteri, mahdollisesti jatko-opiskelija. Tosin jos tää mun välivuosi venyy, niin saa nähä. Tai jos keksin jotain muuta. En tiedä haluaisinko olla vielä naimisissa tossa vaiheessa, tuskin. Lapsia ei tule vielä olemaan, tällä hetkellä ainakin tuntuu siltä. Toivon, että mulla ois kuitenkin tossa vaiheessa jo oma kämppä (vaikkakin sitten vuokra-sellainen), enkä asuis enää toisten ihmisten nurkissa tai HOASilla. Ja joku oman alan työpaikkakin olis ihan kiva olla olemassa. Tai sitten reppureissaan Australiassa.

The best way to predict the future is to create it.
 -Peter Drucker

 

Ei kommentteja: