lauantai 31. joulukuuta 2011

Eight days a week

Ensimmäiset arkipäivät on nyt takana täällä Lontoossa. Tosin nää ei oo ollu sellasia päiviä mitä mulla tulee jatkossa olemaan kun vanhemmat on olleet nyt kotona, samoin A, paitsi tänään vietin päivän kahestaan A:n kanssa. Tässä olis nyt vähän kertausta tästä viikosta:

Maanantaina siis jätin Suomen taakseni ja saavuin Englantiin. Hostit tuli mua vastaan kentälle, ajeltiin kotiin, syötiin ja menin nukkumaan (jännittävää).

Tiistaina lähdettiin heti aamusta keskustaan, kun oli Harrodsin alennusmyyntien eka päivä. Jo kymmenen aikaan siellä oli aivan järkyttävä määrä ihmisiä, ainakin naistenosastolla. Alehinnatkin oli välillä aika hullut. Yksikin mekko maksoi yli 5000£, tosin alkuperäishintakin hipoi melkeen kymppitonnia. Jotenkin musta tuntuu että mun taskuraha ei ihan riitä sen kaupan vaatteisiin. Tappelu näissä Lontoon aleissa taitaa muutenkin olla aika kovaa; uutisissa on nyt kerrottu joka päivä tyypistä, joka tapettiin Oxford Streetilla ilmeisesti siksi, että sille oli tullut jonkun kanssa riitaa lenkkareista... Näin täällä.

Harrodsilta suunnattiin Winter Wonderlandiin, joka on siis talvihuvipuisto (vähän kuin tivoli) Hyde Parkissa. Se oli tosi hieno ja siellä oli aivan ihania karkkikojuja, vähän eri tasoa kuin Suomen iänikuiset metrilakukojut.

Keskiviikkona host-mum oli töissä, joten vietin päivän daddyn ja A:n kanssa. Daddy kierrätti mua kaikissa paikoissa, joihin mun pitää ens viikolla osata, kuten tarhassa ja harrastuspaikoissa. Sain myös Oyster Cardin ja avaimet, että pääsen vähän liikkumaankin täältä johonkin suuntaan. Onnistuin jopa käymään Bootsilla ja Starbucksissa ihan yksin ja vieläpä eksymättä, jee! Kävin myös kirjastossa ja ilmesesti mun pitää saada hosteilta joku "todistus" siitä, että asun täällä, jos haluun saada kirjastokortin. Normaalisti asuinpaikka pitää kai todistaa jollain nimellä tulleella laskulla tms. mutta kun mullehan ei sellasia täällä oikeen tule, niin pitää nyt sitten olla joku allekirjotettu paperi... Outoa, että täällä ei saa edes kirjastokorttia ilman kaikenmaailman todistuksia!

Torstaina oli vuorostaan daddy töissä, ja minä mummy ja A vietettiin päivä seikkailemalla ensin bussilla keskustaan ja siellä metrolla ympäri ämpäri. Tarkotuksena oli siis, että oppisin vähän mikä kulkuväline menee mihinkin ja milloin. Bussi on siinä mielessä hyvä, että se on halvin ja siinä näkee vähän maisemia. Tää meiltä menevä bussi on vielä siitä kiva, että se kulkee kaikkien nähtävyyksien, kuten Big Benin ohi ja menee ihan keskustaan. Toisaalta se kestää aika kauan, kun pysäkkejä on noin 50 metrin välein. Metro taas on nopee, mutta etenkin ruuhka-aikaan supertäynnä. Voin kertoa, että VR:n "ruuhkat" ei oo kyllä mitään verrattuna näihin. Nää muistuttaa ennemminkin Intiaa, jossa puolet matkustajista istuu katolla ja asemilla on työntekijöitä sitä varten, että ne työntää ihmisiä sisään. Eilenkin yks matkustaja pyörty kesken matkan ja siinä sitten seistiin asemalla ja odoteltiin ambulanssia.

Tänään perjantaina vietinkin sitten päivän kahdestaan A:n kanssa, kun molempien vanhempien piti mennä töihin. Oli ihan kiva päivä, käytiin puistossa ja lelukaupassa ja leikittiin Ghostbusterseja, joka taitaa olla A:n lempileikki tällä hetkellä. Eilisen hauskin hetki oli se, kun A oli taas kummitusjahdissa ja ite olin koneella, enkä siis keskittynyt superhyvin tähän leikkiin, niin yht'äkkiä A karjasee "Shoot, Ananas, shoot!!" ihanalla nelivuotiaan äänellään. (Ananas on siis A:n musta käyttämä lempinimi.) Meinasin oikeesti kuolla nauruun, kun A oli vaan niin megasöpö, ja eihän siinä sitten muu auttanu kun ampua :)

Huomenna meen varmaan keskustaan päiväksi ja illan vietän todennäkösesti ihan kotosalla. Ei oikeen huvita lähteä Lontoon yöelämään ekaa kertaa ihan yksin just Uutena vuotena, jolloin siellä varmaan on muutama muukin ihminen liikkeellä... Anyway, viettäkää ihmiset hauska UV, yritän ottaa vähän jotain kuvia tästä paikasta ja laittaa niitä tänne ens viikolla!

2 kommenttia:

Sofis kirjoitti...

Ananas! Voi eikä :D Yksi kysymys: miksi ihmeessä?

Pinja -> pineapple on ihan looginen, mutta mistä se ananaksen on repässy?

Pinja kirjoitti...

No tän perheen äitihän on siis suomalainen, niin lapsikin osaa sitten jonkin verran suomea ja jotkut sanat sanoo aina suomeks (usein kuultu lausahdus on esim. "I want my peitto") eli varmaan just siitä pineapplesta ihan suoraan kääntäny :)